dijous, 8 d’abril del 2010

AGRAÏMENT AL VOLUNTARIAT ANÒNIM. VOSALTRES FEU POSSIBLE L’ACTE.


El nostre profund reconeixement a tot el voluntariat que, de manera anònima i desinteressada, estan treballant per a què l’Acte esdevingui un èxit organitzatiu i de participació.

No tenim prou paraules per descriure les sensacions que ens transmeteu. L’empeny, la solidaritat i la sensibilitat amb què us entregueu, ens generen un nombre de sensacions tan immens que desborda les possibilitats de l’adjectiu en intentar descriure-les.

La vostra generositat en totes les tasques que esteu duent a terme, us converteix en els i en les veritables protagonistes de les fites que s’estan aconseguint. I de les que s’aconseguiran!

La vostra solidaritat esdevé, sens dubte, la nostra força. Amb gent com vosaltres assolirem els objectius. Gràcies a tots els voluntaris i voluntàries.

Abans de presentar-vos al grup de gent que intervindran en el decurs de l’acte, permeteu-nos que citem de manera especial el “nostre Quim Bonet”. El laïcisme ens impedeix reconèixer que un àngel se’ns creuà al camí. Quim ens obrí la porta més difícil: la primera. A continuació, tot un cel de portes començaren a obrir-se. Gràcies Quim.

I un llarguíssim aplaudiment de gratitud per als que intervindran durant l’acte:

Núria Ferré (Padrina d'Honor), Matthew Tree (Padrí d'Honor), Màrius Serra, Cesk Freixas, Eysa Eybec, Bernat Compte, Jordi Gomara, Juli Nevot, Albert Cobacho, David Caño (en David recitarà un poema de Daniel Ferrer escrit per a l’ocasió) i... GERARD QUINTANA!

Hem de subratllar, però, que Gerard ens ho ha de confirmar. No volem utilitzar “el seu nom en fals”. Ha de resoldre qüestions d’agenda però, per poc que pugui, el tindrem entre nosaltres. Si hem decidit incloure’l, és perquè la seva llum ens il•lumina l’interior i ens anuncia la seva presència .

Com heu pogut comprovar, cultura, música i poesia en moviment per l'equiparació de drets de la gent blaugrana amb problemes de mobilitat i pel dret universal d'accessibilitat.

El nostre agraïment a les persones, entitats, organitzacions i Precandidatures a la Presidència del FC Barcelona que solidàriament col•laboraran i assistiran.

JUNTS ES MOUEN CONTRA LA MARGINACIÓ!

ASSISTÈNCIA CONFIRMADA:
Agustí Benedito (Precandidat), Sebastià Serrano, Alfons Godall, Jaume Guixà (Precandidat), Sergi Rosell i Jordi Cardoner Casaus (Candidatura Sandro Rossell)...

Com veieu hi ha representació de quasi totes les Candidatures. Durant unes hores deixen de banda les diferències programàtiques i s'identifiquen amb la filosofia que presideix l'acte: la reivindicació d'un Barça on tothom tingui un lloc. Un Barça que desterri els greuges històrics. En definitiva, un Barça referent mundial per la manera d'afrontar i de resoldre els problemes de les persones amb mobilitat reduïda.

SUPORTS AL MANIFEST:
Companyia Elèctrica Dharma, Gerard Quintana, Sebastià Serrano, Agustí Benedito, Alfons Godall, Matthew Tree, Màrius Serra, Cesk Freixas, Eysa Eybec, Bernat Compte, Jordi Gomara, Daniel Ferrer, David Caño, Núria Casademont, Jordi Llord, Olga López Sánchez, Isabel Méndez Chiva i... 1050 signatures més!

ENTITATS I ORGANITZACIONS:
Agustí Benedito (Precandidatura Presidència FCB), Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, CC.OO (CONC), Casal Independentista de Sants...

Si voleu donar suport a la nostra causa, envieu un correu amb el NOM, COGNOMS, I DNI a: blaugranes.en.cadira.de.rodes@gmail.com

dimarts, 6 d’abril del 2010

MARGINACIÓ NÚMERO 1 DELS/DE LES BARCELONISTES EN CADIRA.


Avui hauré de veure el Barça-Arsenal per tv. He estat víctima d'una de les qüestions per les quals lluitem: nosaltres no podem comprar una entadra per internet o pels caixers.

Sí, heu llegit bé, no podem. NO ESTEM CONTEMPLATS a cap programa informàtic. És per això que ens obliguen a anar a l’estadi a comprar-les. I segons el partit de què es tracti, ni així aconseguim entrada. D’aquesta marginació ja ha estat informada la Junta Directiva. Però...

Atès que el primer dia de compra per als socis sense abonament era el dia 1 d’abril, i estàvem de vacances a l’Empordà, vaig decidir fer-ho telefònicament, malgrat que sabia que no serviria de res. Ja ho havia provat altres vegades des de Barcelona i... res de res!

Efectivament, no em vaig equivocar. El pobre empleat que em va atendre, només sabia dir-me que no apareixien entrades per a cadires de rodes al sistema informàtic de venda; que per a altres ubicacions, sí. Alhora, sentia com l’amabilíssim empleat demanava ajuda als seus companys. La resposta va ser que no em podien atendre. Que ho lamentaven molt.

Mentre jo intentava comprar l’entrada, atès que ja sabia el que passaria, el meu sogre feia cua a les taquilles del Camp Nou. I encara és més greu el que us explicaré: a les 9 hores ja era a les taquilles per intentar comprar-me una entrada. Abans que obrissin, ja hi era. Doncs bé, després d'una hora i trenta minuts de cua, LI VAN DIR EL MATEIX!

Estem MARGINATS O NO!

El club, que continua al•legant que les dificultats es produeixen per tractar-se de l'Arsenal (ofenen la meva intel•ligència), em va oferir una entrada quan els vaig informar de tot el que havia passat (a les diverses reunions que hem mantingut, ja els havíem explicat).

Per descomptat, l’entrada no l’he acceptada. Perquè no es tracta d'un problema puntual. El problema és que les nostres entrades no hi figuren al programa informàtic de vendes. Per tant, no les podem comprar ni telefònicament, ni als caixers, ni al web del Barça...

Deixeu de posar excuses i treballeu per donar solucions! Qualsevol persona amb mobilitat reduïda ha de poder comprar entrades des de qualsevol part del món com ho fan la resta de persones.

Si qualsevol soci/a pot comprar-les a través d’internet o a través del ServiCaixa, per què nosaltres no? I que no diguin més que es tracta d'un problema puntual, carai! Que passaria el mateix contra el Xerez! A més, tant l'empleat que va atendre el meu sogre com el que em va atendre a mi mateix EN CAP MOMENT ENS VAN DIR QUE NO QUEDESSIN ENTRADES. El cordial empleat va estar més de 15 minuts mirant i remirant.
El pobre ja no sabia on ficar-se. I...
RES DE RES! QUE NO ENS TENIU PRESENTS!

Tenim dret a fer servir les noves tecnologies per comprar les nostres entrades: caixers, internet... Tenim dret a la informació de saber si queden entrades o no. A saber si s’han exhaurit. En definitiva, tenim dret als mateixos drets que la resta de la família blaugrana.

Quina mena d'irracionalitat habita les oficines del nostre club?!

PROU MARGINACIÓ! NO SOM INVISIBLES, ÉS QUE NO ENS VOLEU VEURE!

dijous, 1 d’abril del 2010

Continuem sumant adhesions: després del Sr. Agustí Benedito, reunió amb la Precandidatura del Sr. Jaume Guixà...

(Barcelona, 01/04/10).

Després de l’entrevista amb el Sr. Agustí Benedito, el proppassat dimarts 23 de març el segon Candidat en rebre Blaugranes en Cadira de Rodes ha estat el Sr. Jaume Guixà. En el decurs de l’entrevista, se li lliurà al Sr. Jaume Guixà l’ESTUDI PER A LA REUBICACIÓ DE LES PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA, dut a terme per l’estudi d’arquitectes H T + C (Hörter+Trautmann+Catania).

Va ser un primer contacte. Però molt profitós. Intens i molt dinàmic. Els representants de la Precandidatura del Sr. Jaume Guixà, el Sr. Eugeni Casas i el Sr. Albert Sinfreu, escoltaren atentament la nostra exposició i es creà un clima d’empatia recíproc. Vàrem quedar per a una posterior trobada després de les vacances de Pasqua, un cop estudiades les nostres propostes.

La reunió amb les dues persones de la Precandidatura del Sr. Guixà va tenir lloc a la seu d’ECOM, la principal Federació de Catalunya de persones amb diferents malalties i de la qual forma part “de facto” la nostra Associació. ECOM Engloba 400 entitats de persones amb diferents tipus de disfuncions físiques i psíquiques.

És per aquest motiu que no entenem que el Sr. Jaume Ferrer comentés al mur del nostre grup de facebook que havia parlat amb tres de les principals Federacions. Deia que compartia i entenia les nostres demandes, però que ja estava treballant amb totes tres per trobar solucions. Possiblement, n’estigui parlant. Però no n'ha parlat amb ECOM, “amb nosaltres no s’ha posat en contacte el Sr. Jaume Ferrer” –ens comentà la Presidenta de la Federació, a qui se li ha preguntat sobre el tema. I tampoc no n'ha parlat amb la nostra Associació, de la qual formen part la majoria de les persones amb problemes de mobilitat que assisteixen al Camp Nou. Per tant, nosaltres mantenim intacta la nostra vocació de diàleg constructiu amb tothom que estigui per la labor de treballar en “pro” del nostre col•lectiu.

D’altra banda, aprofitem per a informar-vos que el proper dia 9 d’abril durem a terme una reunió amb un altre grup que també defensa els drets de les persones amb problemes de mobilitat. La trobada tindrà un doble objectiu: d’una banda, arribar a un acord de col•laboració i de cooperació amb la finalitat de sumar esforços per aconseguir la fita comú “el dret universal a l’accessibilitat” dins l’estadi del FC Barcelona; d’una altra, preparar la més que possible reunió conjunta amb el Sr. Sandro Rossell. Estem convençuts que trobarem molts més punts de concomitància que no pas desacords. N’estem segurs. Sumarem i sumarem... Unirem esforços per un Camp Nou de tots i de totes, sense cap tipus d’exclusió.

Blaugranes continua fent la feina. Bé i amb força. Diàleg, proposta d’idees i col•laboració. I continuarem amb la mateixa filosofia. Continuarem fins aconseguir allò que ens pertoca a dreta llei. Que ningú no oblidi que nosaltres no tenim data de caducitat com, ho diem amb tot respecte, totes les Precandidatures que no guanyin les eleccions a la Presidència FCB. Nosaltres l'endemà hi serem. Si no acompleixen els acords, hi serem i exigirem. I si no hi ha hagut acord previ, continuarem lluitant. Amb respecte com sempre hem fet, però lluitant fins aconseguir eliminar la marginació del Camp Nou.

Ara els toca treballar a qui els correspon i que tenen la potestat de materialitzar els acords. Ara han de tirar endavant els que tenen la possibilitat de donar solucions i de crear les condicions necessàries per a l'aplicació de la Llei Estatal (LIONDAU) 51/2003, d'obligat compliment per part de qualsevol entitat, pública o privada, que garanteix el dret d'oportunitats, de no discriminació i d'accessibilitat universal a les persones discapacitades (el fet de citar literalment la Llei, ens obliga a utilitzar aquest mot discriminatori per se). Drets que recull també l’Article 13 del Tractat constituïu de la Comunitat Europea que s’ocupa del principi d’igualtat i de no discriminació per motius de discapacitat...

1. Acabarem totes les entrades del bloc amb aquest final, atès que recull l’essència de la nostra lluita.

PREMIS BLOCS CATALUNYA 2010

PREMIS BLOCS CATALUNYA 2010
Premiat pel jurat com a MILLOR BLOC en llengua catalana.