dissabte, 14 d’agost del 2010

El Baby-Barça, cap a Sevilla


El filial, amb la col•laboració d’alguns dels jugadors del primer equip, inicia d’aquesta manera la temporada oficial 2010-11. Sevilla serà l’escenari en què un Barça debilitat per les absències de “los internacionales españoles”, intentarà encarrilar el primer títol de la temporada. El partit esdevé un veritable examen per als components del Baby-Barça que començarà a “tocar-la” aquesta nit a l’estadi Ramón Sánchez Pizjuán.

D’un cantó, tot aquest afer ha estat conseqüència de mala programació del calendari per part de la RFEF. Em nego a pensar que hagi estat malintencionada. Segur que els màxims mandataris futbolístics “españoles” no volien lesionar els interessos blaugranes, malgrat haver col·locat el partit d’anada del primer títol oficial en una data tan dolenta.

Aquest fet, però, em fa pensar que “la caverna” mai no té l’objectiu d’anar contra els interessos del nostre club. Sobretot, quan el Barça va sol·licitar el trasllat de la data de l’encontre, així com la possibilitat que es jugués a partit únic. Ambdues coses, li van ser denegades. Paradoxalment, però, dues demandes del club andalús sí que van ser ateses.

D’un altre, està el fet que el Sr. Del Bosque convoqués a mitja plantilla del Barça per a un partit de “costellada”, per molt bicentenari asteca que sigui. Realment feia falta emportar-se’ls? Tres dies abans? No, Sr. Del Bosque, no és això. Ha de ser una mica, només una mica, més imparcial. Abans de fer una convocatòria de “peineta y castañuela” hauria de procurar no perjudicar cap club. I vostè, il·lustre membre de la “caverna”, ho ha fet i molt. Que no té present el calendari? O, simplement, l’ignora per tal que el Barça no continuï creixent com a Club? Vostè i la resta de components de la RFEF, Hierro, Butragueño i companyia, han d’anar paint que vostès representen el gloriós passat en blanc i negre per la “gracia de Dios” i que el Barça és el present ple de colors per mèrits propis. Els temps canvien, Sr. Del Bosque!

Finalment, vull introduir un element autocrític que ningú no s’atreveix a tractar. Doncs, jo sí que ho faré. Me’ls estimo molt, però ho faré. Els aprecio molt, però no són intocables. Em refereixo als vuit jugadors del primer equip del Barça que no han dubtat ni un segon a marxar amb la “roja” a l’altra banda de l’oceà, malgrat l’important partit que el seu club ha de jugar aquesta nit.

Des del meu estimat capità Puyol, fins a Pedrito, també recau en ells una part de la responsabilitat. Que aquesta nit Guardiola hagi de tirar del “baby-Barça, també és responsabilitat dels vuit. Hi ha algun jugador que li hagi dit a Del Bosque que preferia no anar a Mèxic? Que s’estimava més quedar-se per poder entrenar amb el seu equip tal com ho ha fet un jugador d'un altre equip? Per què no han fet el mateix els jugadors del Barça? Quina raó tan poderosa els ha impedit dir no al seleccionador del país veí? De debò que no ho puc entendre per molt que me’ls estimi.

Tant se val, els xavals del Barça Atlètic, nomenclatura que hem de recuperar, posaran tot el seu ADN Barça, tota la genètica de la Masia sobre la gespa andalusa i encarrilarà el títol. La copa ja l’aixecaran, injustament, les absents figures del primer equip. Espero que Guardiola no permeti tal injustícia.

1 comentari:

  1. Què? ara ja deu estar content el Sr. Del Bosque i tota la caverna. Hem perdut 3 a 1. Ja se surten amb la seva.

    ResponElimina

PREMIS BLOCS CATALUNYA 2010

PREMIS BLOCS CATALUNYA 2010
Premiat pel jurat com a MILLOR BLOC en llengua catalana.