dijous, 1 d’abril de 2010

Continuem sumant adhesions: després del Sr. Agustí Benedito, reunió amb la Precandidatura del Sr. Jaume Guixà...

(Barcelona, 01/04/10).

Després de l’entrevista amb el Sr. Agustí Benedito, el proppassat dimarts 23 de març el segon Candidat en rebre Blaugranes en Cadira de Rodes ha estat el Sr. Jaume Guixà. En el decurs de l’entrevista, se li lliurà al Sr. Jaume Guixà l’ESTUDI PER A LA REUBICACIÓ DE LES PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA, dut a terme per l’estudi d’arquitectes H T + C (Hörter+Trautmann+Catania).

Va ser un primer contacte. Però molt profitós. Intens i molt dinàmic. Els representants de la Precandidatura del Sr. Jaume Guixà, el Sr. Eugeni Casas i el Sr. Albert Sinfreu, escoltaren atentament la nostra exposició i es creà un clima d’empatia recíproc. Vàrem quedar per a una posterior trobada després de les vacances de Pasqua, un cop estudiades les nostres propostes.

La reunió amb les dues persones de la Precandidatura del Sr. Guixà va tenir lloc a la seu d’ECOM, la principal Federació de Catalunya de persones amb diferents malalties i de la qual forma part “de facto” la nostra Associació. ECOM Engloba 400 entitats de persones amb diferents tipus de disfuncions físiques i psíquiques.

És per aquest motiu que no entenem que el Sr. Jaume Ferrer comentés al mur del nostre grup de facebook que havia parlat amb tres de les principals Federacions. Deia que compartia i entenia les nostres demandes, però que ja estava treballant amb totes tres per trobar solucions. Possiblement, n’estigui parlant. Però no n'ha parlat amb ECOM, “amb nosaltres no s’ha posat en contacte el Sr. Jaume Ferrer” –ens comentà la Presidenta de la Federació, a qui se li ha preguntat sobre el tema. I tampoc no n'ha parlat amb la nostra Associació, de la qual formen part la majoria de les persones amb problemes de mobilitat que assisteixen al Camp Nou. Per tant, nosaltres mantenim intacta la nostra vocació de diàleg constructiu amb tothom que estigui per la labor de treballar en “pro” del nostre col•lectiu.

D’altra banda, aprofitem per a informar-vos que el proper dia 9 d’abril durem a terme una reunió amb un altre grup que també defensa els drets de les persones amb problemes de mobilitat. La trobada tindrà un doble objectiu: d’una banda, arribar a un acord de col•laboració i de cooperació amb la finalitat de sumar esforços per aconseguir la fita comú “el dret universal a l’accessibilitat” dins l’estadi del FC Barcelona; d’una altra, preparar la més que possible reunió conjunta amb el Sr. Sandro Rossell. Estem convençuts que trobarem molts més punts de concomitància que no pas desacords. N’estem segurs. Sumarem i sumarem... Unirem esforços per un Camp Nou de tots i de totes, sense cap tipus d’exclusió.

Blaugranes continua fent la feina. Bé i amb força. Diàleg, proposta d’idees i col•laboració. I continuarem amb la mateixa filosofia. Continuarem fins aconseguir allò que ens pertoca a dreta llei. Que ningú no oblidi que nosaltres no tenim data de caducitat com, ho diem amb tot respecte, totes les Precandidatures que no guanyin les eleccions a la Presidència FCB. Nosaltres l'endemà hi serem. Si no acompleixen els acords, hi serem i exigirem. I si no hi ha hagut acord previ, continuarem lluitant. Amb respecte com sempre hem fet, però lluitant fins aconseguir eliminar la marginació del Camp Nou.

Ara els toca treballar a qui els correspon i que tenen la potestat de materialitzar els acords. Ara han de tirar endavant els que tenen la possibilitat de donar solucions i de crear les condicions necessàries per a l'aplicació de la Llei Estatal (LIONDAU) 51/2003, d'obligat compliment per part de qualsevol entitat, pública o privada, que garanteix el dret d'oportunitats, de no discriminació i d'accessibilitat universal a les persones discapacitades (el fet de citar literalment la Llei, ens obliga a utilitzar aquest mot discriminatori per se). Drets que recull també l’Article 13 del Tractat constituïu de la Comunitat Europea que s’ocupa del principi d’igualtat i de no discriminació per motius de discapacitat...

1. Acabarem totes les entrades del bloc amb aquest final, atès que recull l’essència de la nostra lluita.

Cap comentari:

Publica un comentari

PREMIS BLOCS CATALUNYA 2010

PREMIS BLOCS CATALUNYA 2010
Premiat pel jurat com a MILLOR BLOC en llengua catalana.