dimarts, 6 de juliol del 2010

Document original del Pacte Blaugrana per la mobilitat


El document únic i històric. L’original del Pacte Blaugrana per la Mobilitat. Sovint, ens heu sentit citar-lo. N’hi ha imatges en tots els suports en què s’hi veuen desfilar, una darrera l’altra, totes i cadascuna de les set precandidatures que el signaren. Inclosa la de l’actual president del FC Barcelona.

Allò que us mostrem, es tracta del final del discurs que vàrem fer el 5 de maig durant la presentació de l’Associació blaugranes en cadira de rodes.

Certament, qui no hi assistís o, per contra, no hagi llegit el Manifest de l’Associació, el pot interpretar com una sol·licitud ingènua. Per tant, s’ha de contextualitzar dins el marc de les nostres reivindicacions, exposades tant al discurs de la presentació com al Manifest de la nostra entitat.

Dit això, la realitat tangible, sorgida de la tarda del cinc de maig, és el compromís moral, no pas jurídic –no voldríem quedar com uns benèits, de donar solucions a la insostenible situació en que es troben les persones en cadira de rodes dins el Camp Nou.

D’altra banda, volem subratllar el fet que es tracta d’un compromís moral i no pas legal. Aquesta afirmació, però, també ens permet subratllar que els compromisos morals, quan s’han pres de manera lliure i notòria, adquireixen un plus ètic que impulsa l’obligatorietat del seu compliment per part dels sotasignants.

Compliment eticomoral que el president Rosell va adquirir i, per tant, complirà. No tenim cap mena de dubte que al durà a la pràctica i que desenvoluparà el seu contingut en els termes que s’hi descriuen '[...] segons l'ordre de prioritats i el calendari que pactarem'[...].

Queda sobradament sobreentès que el 'pacte' s'ha de dur a terme entre la Junta Directiva elegida el 13 de juny i l'Associació Blaugranes en cadira de rodes, la qual compta entre els seus associats el 80% dels usuaris del Camp Nou. Usuaris que pateixen des de fa anys una situació del tot inadmissible la qual requereix solucions immediates sense haver d'esperar la necessària remodelació del Camp Nou, qüestió expressada al Manifest i assumida en la signatura del Pacte.

Nosaltres, que vàrem tenir la sort de conèixer la persona més enllà del personatge, sabem que el soci 12556 complirà el manament ètic del Pacte.

Faig meves les paraules que et digueren els nens i les nenes del Campus Sport: 'no ens fallaràs, oi Sandro?'


Documents relacionats:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PREMIS BLOCS CATALUNYA 2010

PREMIS BLOCS CATALUNYA 2010
Premiat pel jurat com a MILLOR BLOC en llengua catalana.